Blogg

Bra affärssystem


skrivet den 20 jan av Alex, klockan:11:00
 

Spotify är ju en riktig megahit, ett riktigt bra affärssystem.

Minskar piratnedladdning avsevärt, musikerna får i alla fall en viss ersättning och vem som helst har tillgång till nästan vilken musik som helst.

Förhoppningsvis kommer det fortsätta på det viset, för grundarna vill att det ska fortsätta vara plattformsoberoende och vill inte sälja till något av megaföretagen

http://www.expressen.se/ekonomi/1.2297881/darfor-vill-han-inte-salja-spotify

 

Det är faktiskt rätt intressant egentligen, hur det kommer sig att just Sverige har haft flertalet personer som levererat/skapat helt revolutionerande internettjänster och nätverkslösningar. Var ju likadant innan IT bubblan sprack, flertalet företag som drevs av riktigt unga entreprenörer i Sverige som såldes för multi belopp.

Men dagens internet känns samtidigt väldigt instabilt, nästan än mer än sist det sprack.

Utvecklingen går så otroligt snabbt att ingen hänger med längre, det som idag krävs proffs för att göra kommer ikväll räcka med hobbyprogrammerare och i morgon finns något lathundsprogram så vilken Svensson som helst kan göra samma sak.

Problemet med detta är ju att det blir tämligen svårt att få folk att våga satsa på riktigt när det gäller internetprojekt med lite otur kan det ju i längden istället innebära att utvecklingen stagnerar.

 

Man kan verkligen tala om en dynamisk marknad när det gäller nätet.

Frågan är bara var det kommer sluta, detsamma gäller ju en hel del övrig teknik såsom mobiler, datorer, MP3 spelare m.m. När konkurrensen blir så hård att de mer eller mindre får ge bort apparaterna så känns det som att utvecklingen inte kommer gå så bra i framtiden. Det finns snart inga pengar att tjäna på det och vad händer då?


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed